Arı Ekmeği Nasıl Saklanır



ari ekmegi nasil saklanir


Arı Ekmeği Nasıl Saklanır


Arı ekmeği ya da diğer adıyla perga, arı ürünleri arasındaki en değerli ürünler arasında yer almaktadır. Ülkemizde yeni yeni popüler hale gelen ve insan sağlığı açısından büyük faydası bulunan arı ekmeği özellikle atletler ve sporcular tarafından yoğunlukla ilgi görmektedir.

Arı ekmeği yani diğer adıyla perga ekmeği, arılar tarafından toplanan polenin kovana getirildikten sonra petek gözlerine depolaması ve bal ile harmanlaması sonucu sindirilebilir hale getirmesiyle elde edilen yavru arının maması olarak ifade edilebilir. Peki böylesine değerli olan ürünü muhafaza ederken nelere dikkat etmek gerekir. Arı ekmeği nasıl saklanır?

Arı Ekmeğinin Muhafazası 


Nem seviyesi: Arı ekmeğinin en büyük düşmanı artan nem oranıdır. Nem oranının yükselmesiyle birlikte arı ekmeği küf ile örtülmeye başlar. Hava sirkülasyonunun ve havalandırmanın olduğu doğal ortamlarda muhafaza edilmelidir. 

Sıcaklık: En uygun sıcaklık ortamı arı ekmeği için 0-6 derecelik ortamlarda ya da bazı zamanlarda yüksek değerlerde bir yer seçilebilir. Perga dondurucuda muhafaza edilmez ve buzdolabında da her zaman saklanmaz. Buzdolabındaki sıcaklık 0 derecenin altında dalgalanma gösterebilir. 

Kullanılan Kaplar: Arı ekmeğini yalnızca kuru ve steril bir kap içerisinde korumak gerekmektedir. Bu plastik ya da cam ağzı kapalı olan bir kavanoz ya da kap olabilir. 



Arı Ekmeği Nasıl Saklanır Arı Ekmeği Nasıl Saklanır Reviewed by Arıvehayat on Aralık 13, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.